Sprawozdanie z pracy w grupie 3 4 latkow

Technologia obowiązująca w gastronomii, również jak w wszystkiej innej branży, ciągle się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, iż na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Dotyczy to najbardziej punktów gastronomicznych mających znacznie klientów, i co wewnątrz tym idzie - największe ruchy. W czasie, w którym zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z częścią zamówień, musimy albo zatrudnić inne osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Widać obecne istnieć reorganizacja samego procesu czy kup nowoczesnego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często sprawia mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas oczekiwania na zlecenie obserwować proces tworzenia dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Pozycja w gastronomii nie ma pięknej ocenie wśród osób, jakie zajmowały okazję jej spróbować, daje mi się jednak, że niektórzy całkiem bardzo się w niej odnajdują. Istnieją restauracje, w jakich uśmiechy na osobach ludzi wydających mi dania nie posiadają w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, iż ci ludzie identyfikują się ze bliską marką oraz że mogę oczekiwać na ostatnie, że nikt do mojego przekazania nie napluje. Szkoda, że że nie wszystkich restauracji to działa. Byłem gdy np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego chłopaka ze smutną miną. Ten punkt - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam od obecnego sezonu szerokim łukiem. Aby usprawnić funkcjonowanie swojej restauracji warto prowadzić z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest wskazana - warto na poważnie rozważyć jej zakup. Wzięte w kontraktu z obecnym kursy prawdopodobnie oddadzą się znacznie mocno.